پنکیک: از نی نی سایت تا میز صبحانه شما!
پنکیک، یک صبحانه یا میانوعده محبوب در سراسر جهان، در ایران هم طرفداران زیادی پیدا کرده. من هم مثل خیلی از شما، عاشق درست کردن پنکیک هستم و همیشه دنبال بهترین دستور پخت و نکات طلایی اون می گردم. برای همین، توی نی نی سایت یه گشتی زدم و تجربیات مامانهای با سلیقه رو جمع آوری کردم تا با شما به اشتراک بذارم.
اینجا 19 نکته کلیدی از تجربیات کاربران نی نی سایت برای پخت یه پنکیک عالی آورده شده:

- ✅1. برای پفکی شدن پنکیک، از آرد قنادی یا آرد سفید استفاده کنید.
- ✅2. بیکینگ پودر تازه استفاده کنید تا پنکیک ها حسابی پف کنن.
- ✅3. قبل از مخلوط کردن مواد خشک و تر، مواد خشک رو الک کنید.
- ✅4. برای داشتن پنکیک های لطیف، از شیر ولرم استفاده کنید.
- ✅5. تخم مرغ ها رو قبل از اضافه کردن، کمی با چنگال بزنید.
- ✅6. کره ذوب شده یا روغن مایع، پنکیک ها رو نرم و خوش طعم می کنه.
- ✅7. شکر رو کم نریزید! یه شیرینی ملایم برای پنکیک لازمه.
- ✅8. مواد رو زیاد هم نزنید! فقط تا حدی که مخلوط بشن کافیه.
- ✅9. یه کم گلوله آردی توی مایه پنکیک اشکالی نداره!
- ✅10. تابه رو روی حرارت ملایم گرم کنید.
- ✅11. برای اینکه پنکیک ها یک اندازه باشن، از پیمانه یا ملاقه استفاده کنید.
- ✅12. وقتی روی پنکیک حباب زد و لبه هاش سفت شد، وقت برگردوندنشه.
- ✅13. با کفگیر پهن پنکیک ها رو برگردونید تا شکلشون حفظ بشه.
- ✅14. زیاد پنکیک ها رو نپزید، وگرنه خشک میشن.
- ✅15. برای اینکه پنکیک ها گرم بمونن، اونها رو توی فر گرم (با دمای کم) قرار بدید.
- ✅16. می تونید با اضافه کردن اسانس وانیل، پنکیک ها رو معطر کنید.
- ✅17. برای تزیین پنکیک ها از میوه، خامه، شکلات، عسل یا مربا استفاده کنید.
- ✅18. بچه ها عاشق پنکیک های طرح دار هستن! می تونید از قالب های مختلف استفاده کنید.
- ✅19. خلاق باشید و مواد جدیدی رو به پنکیک اضافه کنید، مثل پودر کاکائو، دارچین یا موز له شده!
نوش جان!
19 تجربه نی نی سایتی ها درباره پنکیک
1. رمز و راز پنکیک های پفکی: آرد مناسب
خیلی از نی نی سایتی ها میگن آرد مناسب، مهمترین عامل پفکی شدن پنکیکه. آرد سفید قنادی الک شده رو امتحان کنید. برخی هم پیشنهاد میدن کمی آرد ذرت یا آرد برنج به آرد سفید اضافه کنید تا بافت پنکیک لطیف تر بشه. اندازه گیری دقیق آرد هم خیلی مهمه. از پیمانه استاندارد استفاده کنید. بعضی از کاربرا آرد رو قبل از استفاده گرم می کنن تا خمیر بهتر ور بیاد. یه عده هم میگن آرد نانوایی سنگک برای پنکیک عالیه، امتحانش ضرر نداره!آرد رو حتما قبل از اضافه کردن به مواد، الک کنید تا گلوله های آرد از بین برن. یادتون باشه آرد خیلی کم یا خیلی زیاد، پنکیکتون رو خراب می کنه.
2. تخم مرغ: جدا کردن یا نکردن؟
یه عده معتقدن برای پفکی شدن پنکیک، سفیده و زرده تخم مرغ رو جدا کنید و سفیده رو جداگانه بزنید تا پف کنه و بعد به مواد اضافه کنید. عده ای دیگه میگن نیازی به جدا کردن نیست و فقط باید تخم مرغ رو خوب هم بزنید تا بافتش یکدست بشه. تجربه نشون داده هر دو روش جواب میده، بستگی به سلیقه شما داره!اگه سفیده رو جدا می زنید، حواستون باشه ظرفتون کاملا تمیز و بدون چربی باشه. آروم و دورانی سفیده زده شده رو به مواد اضافه کنید تا پفش نخوابه. به نظر میاد تخم مرغ تازه تاثیر بیشتری روی پف کردن پنکیک داره. بعضی ها به ازای هر تخم مرغ، یک قاشق غذاخوری ماست چکیده اضافه می کنن.
3. شیر: گرم یا سرد؟
در مورد دمای شیر اختلاف نظر وجود داره. بعضی ها میگن شیر ولرم باعث فعال شدن بهتر بکینگ پودر میشه. بعضی دیگه میگن شیر سرد باعث میشه پنکیک ها لطیف تر بشن. شیر پرچرب پنکیک رو خوشمزه تر می کنه. می تونید به جای شیر از ماست رقیق شده هم استفاده کنید. اگر شیر ندارید، آب هم جواب میده، ولی طعمش مثل شیر نمیشه. بعضی ها به شیر کمی وانیل اضافه می کنن تا پنکیک عطر خوبی بگیره.
4. شکر: کم یا زیاد؟
مقدار شکر کاملا سلیقه ایه. اگه دوست دارید پنکیکتون شیرین تر باشه، شکر بیشتری اضافه کنید. می تونید به جای شکر سفید از شکر قهوه ای هم استفاده کنید. بعضی ها به جای شکر از عسل یا شیره انگور استفاده می کنن. شکر زیاد باعث میشه پنکیک ها زود بسوزن.
5. روغن: چه روغنی؟
بهتره از روغن مایع بدون بو استفاده کنید. روغن زیتون طعم پنکیک رو تغییر میده، مگر اینکه از نوع بدون بو استفاده کنید. روغن خیلی کم باعث میشه پنکیک ها به تابه بچسبن. روغن خیلی زیاد باعث میشه پنکیک ها چرب بشن.
6. بکینگ پودر: عامل اصلی پف!
بکینگ پودر تازه استفاده کنید. بکینگ پودر کهنه اثر نداره. مقدار بکینگ پودر رو طبق دستورالعمل رعایت کنید. بیش از حد بکینگ پودر باعث میشه پنکیک ها طعم تلخی بگیرن. بکینگ پودر رو با آرد مخلوط کنید تا یکنواخت پخش بشه.
7. تابه مناسب
از تابه نچسب استفاده کنید. تابه رو قبل از ریختن مواد کمی چرب کنید. تابه نباید خیلی داغ باشه، چون پنکیک ها می سوزن. تابه نباید خیلی سرد باشه، چون پنکیک ها به تابه می چسبن.
8. حرارت مناسب
حرارت باید ملایم باشه. اگر حرارت زیاد باشه، پنکیک ها می سوزن و داخلشون خام میمونه. اگر حرارت کم باشه، پنکیک ها دیر می پزن و سفت میشن.
9. صبر کلید موفقیت
تا وقتی که روی پنکیک ها حباب ایجاد نشده، اون ها رو برنگردونید. بعد از برگردوندن، فقط چند دقیقه صبر کنید تا طرف دیگه هم بپزه. زیاد برگردوندن پنکیک ها باعث میشه پفشون بخوابه.
10. عطر و طعم دهنده ها
وانیل، دارچین، کاکائو، پوست لیمو و پرتقال می تونن به پنکیک عطر و طعم خوبی بدن. می تونید به مواد پنکیک میوه های خرد شده مثل موز، توت فرنگی یا بلوبری اضافه کنید. اضافه کردن کمی شکلات چیپسی هم پنکیک رو خوشمزه تر می کنه.
11. استراحت خمیر
بعضی ها میگن بعد از مخلوط کردن مواد، خمیر رو به مدت 10-15 دقیقه استراحت بدید. استراحت دادن به خمیر باعث میشه بکینگ پودر بهتر عمل کنه و پنکیک ها پفکی تر بشن.
12. هم زدن بیش از حد ممنوع!
مواد رو فقط تا حدی هم بزنید که یکدست بشن. هم زدن بیش از حد باعث میشه گلوتن موجود در آرد فعال بشه و پنکیک ها سفت بشن.
13. سایز مناسب
از یک قاشق یا ملاقه برای ریختن مواد پنکیک در تابه استفاده کنید تا سایز همه پنکیک ها یکسان باشه.
14. تزئینات جذاب
پنکیک ها رو با میوه های تازه، خامه، عسل، مربا، شکلات آب شده یا سس کارامل تزئین کنید. از پودر قند، پودر کاکائو یا پودر دارچین هم می تونید برای تزئین استفاده کنید.
15. اضافه کردن ماست
بعضی از کاربران نی نی سایت معتقدند اضافه کردن یک قاشق ماست به مواد پنکیک، باعث نرمی و لطافت بیشتر پنکیک میشه.
16. بهرهگیری از آب گازدار
اضافه کردن کمی آب گازدار (نوشابه یا سودا) به خمیر پنکیک، باعث ایجاد حباب های بیشتر و پفکی شدن پنکیک میشه.
17. آرد سمولینا (مانا)
بهرهگیری از مقدار کمی آرد سمولینا در ترکیب آرد پنکیک، بافتی سبک و کمی زبر به پنکیک میده که برای بعضی ها خوشاینده.
18. کره آب شده
به جای روغن مایع، از کره آب شده استفاده کنید. کره به پنکیک طعم و عطر بهتری میده.
19. سیب زمینی پوره شده
اضافه کردن پوره سیب زمینی (خیلی کم) به خمیر، باعث میشه پنکیک ها نرم تر و مرطوب تر بشن.







استفاده از آرد نول در ترکیب با آرد سفید باعث ایجاد بافتی منحصر به فرد در پنکیک می شود که هم سبک است و هم کمی ترد. بهتر است آرد نول را به نسبت یک به چهار با آرد سفید مخلوط کنید تا نتیجه مطلوب حاصل شود. در تستی که انجام دادم، این ترکیب عطر و طعم ویژه ای به پنکیک بخشید.
میزان روغن در پخت پنکیک از عوامل تعیین کننده است و باید با دقت اندازه گیری شود. مقدار زیاد روغن باعث چرب شدن و مقدار کم آن منجر به خشکی پنکیک می گردد. در روشی که آزمایش کردم، استفاده از دو قاشق غذاخوری روغن به ازای هر پیمانه آرد نتیجه خوبی داشت.
دمای تابه در پخت پنکیک اهمیت ویژه ای دارد. حرارت بالا باعث سوختن سطح و خامه ماندن داخل پنکیک می شود. در آزمایش های مختلف مشاهده کردم که حرارت ملایم و یکنواخت بهترین نتیجه را در پخت یکدست ایجاد می کند.
تکنیک استراحت دادن خمیر پنکیک قبل از پخت روش موثری برای بهبود بافت است. پس از ترکیب مواد، ده دقیقه زمان به خمیر بدهید تا اجزاء بهتر با هم ترکیب شوند. این کار در تجربه اخیر من منجر به تولید پنکیک های پف دارتر و سبک تر شد. مطالب سایت در این زمینه بسیار جامع و کاربردی ارائه شده است.