نی‌ نی سایت

آموزش آشپزی به سبک نی نی سایت: 19 تجربه کاربردی




آموزش آشپزی به سبک نی نی سایت: 19 تجربه کاربردی

وبسایت نی نی سایت، فراتر از بحث‌های مادرانه، گنجینه‌ای از تجربیات ارزشمند در زمینه آشپزی هم هست. در این پست، 19 نکته و تجربه برگزیده از کاربران نی نی سایت را که در زمینه آموزش آشپزی به اشتراک گذاشته‌اند، جمع‌آوری کرده‌ایم.

این نکات، حاصل سال‌ها تجربه و آزمون و خطای کاربران هستند و می‌توانند برای همه، از مبتدی تا حرفه‌ای، مفید باشند.

  • راز خوشمزگی قورمه سبزی:

    تفت دادن سبزی قورمه با حرارت ملایم و زمان کافی، رنگ و عطر بهتری به خورشت می‌دهد.
  • جلوگیری از وا رفتن کوفته:

    اضافه کردن یک قاشق آرد نخودچی به مایه کوفته، از وا رفتن آن جلوگیری می‌کند.
  • تهیه یک ته دیگ طلایی:

    برای ته دیگ طلایی و ترد، از روغن فراوان و حرارت ملایم استفاده کنید.
  • طرز تهیه سس بشامل حرفه ای:

    آرد و کره را به خوبی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود، سپس شیر گرم را کم کم اضافه کنید و مدام هم بزنید تا گلوله نشود.
  • نرم شدن گوشت خورشتی:

    برای نرم شدن گوشت خورشتی، آن را قبل از پخت کمی با سرکه یا آبلیمو مزه‌دار کنید.
  • عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • طعم دار کردن مرغ:

    مرغ را حداقل یک ساعت قبل از پخت، با پیاز، سیر، زعفران و ادویه‌های دلخواه مزه‌دار کنید.
  • پخت برنج مجلسی:

    برای پخت برنج مجلسی و دانه دانه، از برنج مرغوب ایرانی استفاده کنید و قبل از پخت، آن را به خوبی خیس کنید.
  • جلوگیری از سوختن غذا:

    برای جلوگیری از سوختن غذا در قابلمه، از شعله پخش کن استفاده کنید.
  • بهبود طعم سوپ:

    برای بهبود طعم سوپ، از آب مرغ یا گوشت به جای آب معمولی استفاده کنید.
  • ترفند خوش طعم شدن کتلت:

    پیاز رنده شده را قبل از اضافه کردن به مایه کتلت، آبگیری کنید تا کتلت شما شل نشود.
  • روش تهیه خمیر پیتزای خانگی:

    برای تهیه خمیر پیتزای خانگی نرم و لطیف، از شیر ولرم و خمیر مایه فوری استفاده کنید.
  • از بین بردن بوی زهم ماهی:

    برای از بین بردن بوی زهم ماهی، آن را قبل از پخت با آبلیمو، سیر و زنجبیل مزه‌دار کنید.
  • طرز تهیه مربای خانگی:

    برای تهیه مربای خانگی با کیفیت، از میوه‌های تازه و رسیده استفاده کنید و شکر را به تدریج اضافه کنید.
  • خوشمزه شدن عدس پلو:

    اضافه کردن کمی کشمش و خرما به عدس پلو، طعم آن را لذیذتر می‌کند.
  • تهیه یک آبگوشت خوشمزه:

    دنبه را قبل از اضافه کردن به آبگوشت، کمی تفت دهید تا عطر و طعم بهتری به غذا بدهد.
  • تزیین غذا به سبک رستوران ها:

    با بهره‌گیری از سبزیجات تازه، سس ها و پوره های رنگی، غذاهای خود را زیبا و اشتها آور تزئین کنید.
  • نگهداری سبزیجات تازه:

    سبزیجات تازه را در یک کیسه پلاستیکی دربسته و در یخچال نگهداری کنید تا تازگی خود را حفظ کنند.
  • جلوگیری از کپک زدن ترشی:

    برای جلوگیری از کپک زدن ترشی، از سرکه مرغوب استفاده کنید و ترشی را در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
  • رفع شوری غذا:

    اگر غذایتان شور شد، یک سیب زمینی پوست کنده داخل آن قرار دهید تا نمک اضافی را جذب کند.

با به کارگیری این ترفندها، می‌توانید آشپزی خود را ارتقا دهید و غذاهای خوشمزه تری تهیه کنید.

منتظر نظرات و تجربیات شما در زمینه آشپزی هستیم!





19 نکته آشپزی از دل نی نی سایت: تجربیات مامان ها برای خوشمزه تر شدن غذاها!

19 نکته آشپزی از دل نی نی سایت: تجربیات مامان ها برای خوشمزه تر شدن غذاها!

1. راز خوشمزگی قورمه سبزی: تفت دادن سبزی با حرارت ملایم!

بسیاری از مامان ها در نی نی سایت معتقدند که راز خوشمزه شدن قورمه سبزی، تفت دادن اصولی سبزیه. سبزی رو با حرارت ملایم و حوصله تفت بدید تا خوب رنگش تیره بشه و عطرش دربیاد. مراقب باشید سبزی نسوزه، چون طعمش تلخ میشه. بعضی ها هم یه قاشق رب گوجه فرنگی در انتهای تفت دادن به سبزی اضافه می کنن تا رنگ قورمه سبزی خوشرنگ تر بشه. اضافه کردن شنبلیله خشک در اواخر پخت هم عطر بی نظیری به قورمه سبزی میده. یادتون باشه لوبیا رو از شب قبل خیس کنید تا نفخ اون گرفته بشه. گوشت رو هم جداگانه تفت بدید تا آبش کشیده بشه و بوی زهم اون از بین بره. آب رو کم کم اضافه کنید و اجازه بدید قورمه سبزی با حرارت ملایم جا بیفته.

2. برای پختن برنج سفید، از آب سرد استفاده کنین

خیلی از مامان ها اعتقاد دارن برای پختن برنج سفید بهتره از آب سرد استفاده بشه. این کار باعث میشه برنج قد بکشه و دون دون بشه. قبل از پختن، برنج رو خوب بشورید تا نشاسته اضافی اون گرفته بشه. موقع آبکش کردن، برنج رو خیلی نرم آبکش کنید تا خرد نشه. ته دیگ سیب زمینی هم که دیگه نگم براتون، یه چیز دیگست!برای ته دیگ زعفرونی، سیب زمینی ها رو با زعفران دم کرده مخلوط کنید. حرارت رو بعد از دم کشیدن برنج کم کنید تا ته دیگ نسوزه.

3. مرغ زعفرونی خوشمزه با ماست و آبلیمو

برای مرغ زعفرونی خوشمزه، مرغ رو چند ساعت قبل از پخت توی ماست، آبلیمو، پیاز، سیر و ادویه جات مرینیت کنید. ماست باعث میشه مرغ نرم و آبدار بشه. آبلیمو هم بوی زهم مرغ رو از بین میبره. بعد از مرینیت کردن، مرغ رو تفت بدید تا طلایی بشه. در آخر هم زعفران دم کرده رو به مرغ اضافه کنید و اجازه بدید با حرارت ملایم بپزه. میتونید از فلفل دلمه ای هم برای طعم بهتر استفاده کنید. مراقب باشید مرغ زیاد خشک نشه.

4. راز کباب کوبیده آبدار: پیاز رنده شده و ورز دادن گوشت

راز کباب کوبیده آبدار، بهره‌گیری از پیاز رنده شده و آب اون رو گرفتن و ورز دادن زیاد گوشته. گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده مخلوط کنید و خوب ورز بدید تا چسبنده بشه. بعد از ورز دادن، گوشت رو به مدت یک ساعت در یخچال استراحت بدید. برای سیخ زدن، دستتون رو با آب سرد خیس کنید. موقع پختن، کباب ها رو مدام بچرخونید تا نسوزن. بهره‌گیری از دنبه گوسفندی هم باعث خوشمزه تر شدن کباب میشه. می تونید کمی پودر سوخاری هم به گوشت اضافه کنید.

5. سوپ جو مقوی برای بچه ها: هویج رنده شده و شیر

برای سوپ جو مقوی برای بچه ها، از هویج رنده شده، جو پوست کنده، مرغ یا گوشت و سبزیجات معطر استفاده کنید. در آخر پخت هم میتونید مقداری شیر به سوپ اضافه کنید تا خوشمزه تر بشه. اضافه کردن آبلیمو هم طعم سوپ رو عالی می کنه. برای خوشرنگ شدن سوپ میتونید از کمی رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید. پختن جو با آب قلم هم باعث مقوی تر شدن سوپ میشه. می تونید کمی جعفری خرد شده هم برای تزئین استفاده کنید. مراقب باشید سوپ خیلی غلیظ نشه.

6. آش رشته خوشمزه: کشک ساییده و نعناع داغ

برای آش رشته خوشمزه، از رشته آش، حبوبات پخته شده، سبزی آش و کشک ساییده استفاده کنید. نعناع داغ رو هم فراموش نکنید!برای تزئین آش میتونید از پیاز داغ، سیر داغ و کشک استفاده کنید. اضافه کردن کمی سرکه هم طعم آش رو ملس می کنه. حبوبات رو از شب قبل خیس کنید تا نفخ اونها گرفته بشه. سبزی آش رو هم تازه استفاده کنید. مراقب باشید آش ته نگیره.

7. کتلت خوشمزه با سیب زمینی رنده شده و ادویه جات

برای کتلت خوشمزه، از سیب زمینی رنده شده، گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده و ادویه جات استفاده کنید. میتونید کمی آرد سوخاری هم به مواد کتلت اضافه کنید. مواد کتلت رو خوب ورز بدید تا منسجم بشه. کتلت ها رو در روغن داغ سرخ کنید. میتونید کتلت ها رو با گوجه فرنگی و خیارشور سرو کنید. برای طعم بهتر میتونید از سبزی معطر هم استفاده کنید. مراقب باشید کتلت ها نسوزن.

8. عدس پلو مجلسی: گوشت چرخ کرده تفت داده شده و کشمش

برای عدس پلو مجلسی، از عدس پخته شده، گوشت چرخ کرده تفت داده شده، کشمش و خرما استفاده کنید. عدس رو قبل از پختن خیس کنید تا نفخ اون گرفته بشه. گوشت چرخ کرده رو با پیاز و ادویه جات تفت بدید. کشمش و خرما رو هم جداگانه تفت بدید. عدس پلو رو به صورت لایه لایه درست کنید. میتونید از زیره هم برای طعم بهتر استفاده کنید. مراقب باشید عدس پلو شور نشه.

9. ماکارونی خوشمزه با گوشت چرخ کرده و قارچ

برای ماکارونی خوشمزه، از گوشت چرخ کرده، پیاز، قارچ، فلفل دلمه ای و رب گوجه فرنگی استفاده کنید. گوشت چرخ کرده رو با پیاز و ادویه جات تفت بدید. قارچ و فلفل دلمه ای رو هم اضافه کنید و تفت بدید. رب گوجه فرنگی رو هم اضافه کنید و تفت بدید تا رنگش باز بشه. ماکارونی رو آبکش کنید و با مواد مخلوط کنید. میتونید از پنیر پیتزا هم برای طعم بهتر استفاده کنید. مراقب باشید ماکارونی خمیر نشه.

10. حلیم گندم نذری: گندم پوست کنده و گوشت

برای حلیم گندم نذری، از گندم پوست کنده و گوشت استفاده کنید. گندم رو از شب قبل خیس کنید. گوشت رو با گندم و آب بپزید تا کاملا له بشه. حلیم رو با گوشت کوب برقی یا دستی بکوبید تا یکدست بشه. حلیم رو با روغن حیوانی، دارچین و شکر سرو کنید. برای طعم بهتر میتونید از کمی زنجبیل هم استفاده کنید. مراقب باشید حلیم ته نگیره.

11. خورشت قیمه خوشمزه: لپه خیس خورده و رب

خورشت قیمه خوشمزه با لپه خیس خورده و رب گوجه‌فرنگی عالی میشه. لپه رو از شب قبل خیس کنین و چند بار آبش رو عوض کنین. گوشت خورشتی رو تفت بدین و بعد لپه رو بهش اضافه کنین. رب گوجه‌فرنگی رو هم جدا تفت بدین تا رنگش باز بشه و طعم خامی نداشته باشه. به خورشت قیمه زعفران و گلاب هم اضافه کنین تا عطرش عالی بشه. لیمو عمانی رو هم سوراخ کنین و چند ساعت قبل از پخت به خورشت اضافه کنین. مراقب باشین خورشت خیلی آبکی نشه.

12. زرشک پلو با مرغ مجلسی: سس خوشمزه و زرشک فراوون

زرشک پلو با مرغ مجلسی رو با سس خوشمزه و زرشک فراوون درست کنین. مرغ رو با پیاز و ادویه تفت بدین و بعد بهش آب اضافه کنین تا بپزه. زرشک رو با کره و شکر تفت بدین تا براق بشه. برای سس مرغ از رب گوجه‌فرنگی، زعفران، آبلیمو و شکر استفاده کنین. وقتی مرغ پخت، اون رو از آب دربیارین و تو سس بذارین تا مزه‌دار بشه. موقع سرو زرشک رو روی برنج بریزین. میتونین از خلال پسته و بادوم هم برای تزیین استفاده کنین.

13. کوکو سیب زمینی: سیب زمینی آبپز و تخم مرغ فراوون

برای کوکو سیب زمینی خوشمزه، سیب زمینی رو آبپز کنین و بعد رنده کنین. تخم مرغ رو به سیب زمینی رنده شده اضافه کنین و خوب مخلوط کنین. به مواد کوکو نمک، فلفل و زردچوبه بزنین. تو تابه روغن بریزین و وقتی داغ شد، مواد کوکو رو توش بریزین. کوکو رو با حرارت ملایم سرخ کنین تا نسوزه. میتونین سبزی خرد شده هم به مواد کوکو اضافه کنین. کوکو سیب زمینی رو با نون و خیارشور سرو کنین.

14. خورشت بامیه: بامیه سرخ شده و آبغوره

برای خورشت بامیه خوشمزه، بامیه رو سرخ کنین تا لیزیش گرفته بشه. گوشت خورشتی رو تفت بدین و بعد پیاز رو بهش اضافه کنین. رب گوجه‌فرنگی رو هم جدا تفت بدین و به گوشت اضافه کنین. بامیه سرخ شده رو هم به خورشت اضافه کنین. به خورشت آبغوره بزنین تا طعمش ملس بشه. مراقب باشین بامیه ها له نشن. خورشت بامیه رو با برنج سرو کنین.

15. سوپ شیر: خامه و جو پرک

برای سوپ شیر خوشمزه و مقوی، از جو پرک و شیر استفاده کنین. جو پرک رو با آب مرغ بپزین تا نرم بشه. به سوپ شیر خامه و جعفری خرد شده اضافه کنین. میتونین هویج و قارچ هم به سوپ اضافه کنین. سوپ رو با نمک و فلفل مزه‌دار کنین. مراقب باشین سوپ سر نره. سوپ شیر رو گرم سرو کنین.

16. میرزا قاسمی: بادمجان کبابی و سیر فراوون

میرزا قاسمی با بادمجان کبابی و سیر فراوون یه غذای شمالی خوشمزه است. بادمجان ها رو کبابی کنین و پوستشون رو بگیرین. سیر رو رنده کنین و تو روغن تفت بدین. بادمجان ها رو له کنین و به سیر اضافه کنین. گوجه فرنگی رنده شده رو هم اضافه کنین و تفت بدین. تخم مرغ ها رو بشکنین و تو مواد میرزا قاسمی بریزین و هم بزنین تا بپزه. میرزا قاسمی رو با نون سرو کنین.

17. آش جو: سبزی آش و کشک

آش جو با سبزی آش و کشک یه آش مقوی و خوشمزه است. جو رو از شب قبل خیس کنین. جو رو با آب بپزین تا نرم بشه. سبزی آش رو اضافه کنین و بذارین بپزه. کشک رو با آب رقیق کنین و به آش اضافه کنین. آش رو با نمک و فلفل مزه‌دار کنین. آش جو رو با پیاز داغ و نعناع داغ سرو کنین.

18. کباب تابه ای: گوشت چرخ کرده و ادویه جات

کباب تابه ای با گوشت چرخ کرده و ادویه جات یه غذای سریع و آسونه. گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنین. مواد کباب رو خوب ورز بدین. تو تابه روغن بریزین و وقتی داغ شد، مواد کباب رو پهن کنین. کباب رو با حرارت ملایم سرخ کنین تا نسوزه. کباب تابه ای رو با برنج یا نون سرو کنین. میتونین گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای هم تو تابه کنار کباب سرخ کنین.

19. ته چین مرغ: برنج زعفرانی و مرغ ریش ریش

ته چین مرغ با برنج زعفرانی و مرغ ریش ریش یه غذای مجلسی و خوشمزه است. مرغ رو بپزین و ریش ریش کنین. برنج رو آبکش کنین. تخم مرغ، ماست، زعفران و نمک رو با هم مخلوط کنین. برنج رو به مخلوط تخم مرغ اضافه کنین و هم بزنین. کف قابلمه روغن بریزین و نیمی از برنج رو توش بریزین. مرغ ریش ریش رو روی برنج پخش کنین. بقیه برنج رو روی مرغ بریزین. ته چین رو با حرارت ملایم بپزین تا ته دیگش طلایی بشه.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. در پخت قورمه سبزی، مقدار حرارت و زمان تفت دادن سبزی واقعا حیاتی است. بعضی ها فکر می کنند تفت دادن سریع نتیجه بهتری دارد در حالی که این اشتباه است. باید صبر کرد تا سبزی آرام آرام رنگ عوض کند و عطرش بلند شود. من یک بار عجله کردم و سبزی را با حرارت بالا تفت دادم که نتیجه یک قورمه تلخ و کم عطر شد.

    مبحث کوفته موضوع دیگری است که نیاز به دقت دارد. اضافه کردن آرد نخودچی واقعا معجزه می کند اما میزان آن مهم است. زیادی آرد باعث سفت شدن کوفته می شود. در یک تجربه، با اضافه کردن دو قاشق آرد نخودچی، کوفته هایم شبیه توپ شدند که چندان لذیذ نبود.

    ته دیگ طلایی نیاز به روغن دارد اما برخی در مصرف روغن زیاده روی می کنند. این کار نه تنها سالم نیست بلکه باعث شل شدن ته دیگ می شود. تعادل در میزان روغن کلید موفقیت است. من چند بار دیدم که دوستانم فکر می کنند هر چه روغن بیشتر باشد بهتر است که اینطور نیست.

    در مورد سس بشامل، مشکل اصلی که بسیاری با آن روبرو هستند عدم حوصله در هم زدن است. سس باید مدام هم بخورد تا گلوله نشود. یک بار به دلیل تنبلی در هم زدن، مجبور شدم یک سس گلوله ای را دور بریزم. این نشان می دهد که صبر و حوصله در آشپزی چقدر مهم است.

    مرینیت کردن مرغ واقعا تفاوت ایجاد می کند اما زمان آن نباید خیلی کم باشد. حداقل یک ساعت نیاز است تا طعم ها نفوذ کنند. در مهمانی اخیرم، به دلیل کمبود وقت مرغ را فقط بیست دقیقه مزه دار کردم که نتیجه چندان مطلوب نبود. این تجربه به من یاد داد برای غذاهای خوشمزه باید برنامه ریزی کرد.

    در پخت برنج مجلسی، شستن زیاد برنج اشتباه دیگری است که برخی مرتکب می شوند. شستن تا حدی که آب شفاف شود کافی است. من یک بار برنج را آنقدر شستم که تمام نشاسته مفید آن از بین رفت و برنجم به هم چسبید. این نشان می دهد که در آشپزی، حتی در مراحل ساده هم باید دقت کرد.

    مطالب این سایت انقدر برایم جالب بود که چندین مطلب دیگر را هم مطالعه کردم. محتوای کاربردی و بدون حاشیه این سایت واقعا ارزش خواندن دارد. به خصوص نکاتی که درباره اشتباهات رایج گفته شده بسیار مفید بود. این رویکرد علمی و تجربی در آموزش آشپزی واقعا تحسین برانگیز است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا