نی‌ نی سایت

آموزش آشپزی خانگی ایرانی: خلاصه تجربه‌ها از نی‌نی‌سایت




آموزش <a href="/%d8%a2%d8%b4%d9%be%d8%b2%db%8c-%d8%ae%d8%a7%d9%86%da%af%db%8c-%d8%a2%d8%b3%d8%a7%d9%86-%d8%a8%d8%a7-%d9%85%d8%b1%d8%ba-21-%d8%aa%d8%ac%d8%b1%d8%a8%d9%87-%d9%86%d8%a7%d8%a8-%d8%a7%d8%b2-%d9%86%db%8c/" target="_blank">آشپزی خانگی</a> ایرانی: خلاصه تجربه‌ها از نی‌نی‌سایت

آشپزی ایرانی با طعم خانگی، همیشه یکی از محبوب‌ترین‌ها بوده و هست. در این پست، خلاصه‌ای از تجربیات ارزشمند کاربران نی‌نی‌سایت در مورد فوت و فن‌های آشپزی ایرانی را جمع‌آوری کرده‌ایم. هدف ما کمک به شما برای داشتن تجربه‌ای لذت‌بخش‌تر و موفق‌تر در آشپزخانه است.

این نکات، مجموعه‌ای از ترفندها و رازهای کوچک اما مهم هستند که می‌توانند کیفیت غذاهای شما را به طور چشمگیری ارتقا دهند. از قورمه سبزی جا افتاده گرفته تا ته چین زعفرانی خوش عطر، همه چیز در این مجموعه گنجانده شده است.

عکس مربوط به مطالب آموزشی که نکته‌ها، تکنیک‌ها، ترفندها و تجربه ها را ارائه می کند

  • برای قورمه سبزی، سبزی را خوب سرخ کنید ولی نسوزانید.
  • برای داشتن قیمه خوش‌رنگ، از رب سرخ شده و زعفران استفاده کنید.
  • برنج را قبل از پخت، حداقل نیم ساعت خیس کنید.
  • برای جلوگیری از شفته شدن برنج، از آب جوش استفاده کنید و به میزان کافی نمک بزنید.
  • برای داشتن ته دیگ سیب زمینی ترد، سیب زمینی‌ها را نازک برش دهید و کف قابلمه بچینید.
  • برای طعم بهتر مرغ، قبل از پخت آن را با پیاز و ادویه مزه‌دار کنید.
  • برای داشتن آش رشته خوشمزه، از حبوبات با کیفیت استفاده کنید و آن‌ها را از قبل خیس کنید.
  • برای تهیه یک سس خوشمزه برای ماکارونی، از پوره گوجه فرنگی تازه استفاده کنید.
  • هنگام پخت کتلت، به مایه آن کمی آرد سوخاری اضافه کنید تا منسجم‌تر شود.
  • برای جلوگیری از ترک خوردن کوکو سبزی، حرارت را ملایم کنید و در تابه را بگذارید.
  • اگر خورش خیلی ترش شد، یک قاشق چایخوری شکر به آن اضافه کنید.
  • برای خوش عطر شدن عدس پلو، از کمی دارچین و زیره استفاده کنید.
  • برای پخت یک کباب کوبیده آبدار، از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنید.
  • برای اینکه پیاز داغ شما طلایی و یکدست شود، از روغن فراوان استفاده کنید و پیازها را به صورت یکنواخت خرد کنید.
  • برای داشتن یک دلمه برگ مو خوشمزه، از برگ‌های تازه و جوان استفاده کنید.
  • در تهیه شله زرد، از زعفران فراوان استفاده کنید تا رنگ و عطر مطلوبی داشته باشد.
  • برای پخت یک حلوا خوش طعم، آرد را به خوبی تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود.
  • برای تهیه فرنی، از شیر تازه و نشاسته مرغوب استفاده کنید.
  • برای خوش طعم شدن سوپ جو، از آب قلم یا عصاره مرغ استفاده کنید.
  • بهتر است برای خورشت فسنجان از گردو چرخ شده تازه استفاده بشه.
  • برای تهیه ته چین زعفرانی خوش عطر، زرده تخم مرغ را با ماست چکیده و زعفران دم کرده مخلوط کنید و به برنج اضافه کنید.
  • در تهیه آش جو، از نعناع داغ فراوان استفاده کنید.

آشپزی، هنری است که با تمرین و تجربه، هر روز بهتر می‌شود. پس دست به کار شوید و از این فرصت برای خلق طعم‌های جدید و لذت‌بخش استفاده کنید.





آموزش آشپزی خانگی ایرانی: گلچینی از تجربیات نی نی سایت


آموزش آشپزی خانگی ایرانی: گلچینی از تجربیات نی نی سایت

1. رازهای قورمه سبزی جا افتاده

بسیاری از کاربران نی نی سایت معتقدند که تفت دادن طولانی مدت سبزی قورمه، راز اصلی خوشمزگی و تیره شدن رنگ آن است. بهره‌گیری از لوبیا چیتی به جای لوبیا قرمز، طعم قورمه سبزی را بسیار دلپذیرتر می کند. اضافه کردن یک تکه دنبه به قورمه سبزی در ابتدای پخت، طعم بی‌نظیری به آن می‌دهد. البته قبل از سرو باید دنبه را خارج کرد. بهره‌گیری از آب گوشت به جای آب معمولی، قورمه سبزی را مقوی‌تر و خوشمزه‌تر می‌کند. برای جلوگیری از ترش شدن قورمه سبزی، در اواخر پخت کمی آبلیمو یا آبغوره اضافه کنید. بهتر است قورمه سبزی را با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزید تا جا بیفتد. مقدار سبزی قورمه سبزی باید مناسب باشد. کم بودن سبزی باعث آبکی شدن و زیاد بودن آن باعث تلخ شدن غذا می‌شود.

2. فوت و فن های یک آش رشته خوشمزه

برای تزیین آش رشته، از پیاز داغ، سیر داغ، نعنا داغ و کشک استفاده کنید. اضافه کردن مقدار کمی عدس و لوبیا چیتی به آش رشته، طعم آن را بهتر می‌کند. برای جلوگیری از ته گرفتن آش رشته، آن را مرتباً هم بزنید. می‌توانید مقداری عصاره قلم را در آش رشته بریزید تا مقوی تر شود. کشک را حتما قبل از اضافه کردن به آش رقیق کنید تا گلوله نشود.

3. طرز تهیه قیمه نذری مجلسی

برای تهیه قیمه نذری، از گوشت گوسفندی با چربی کم استفاده کنید. لپه را از قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا رنگ آن باز شود. برای طعم بهتر، از ادویه های مناسب مانند دارچین و زردچوبه استفاده کنید. در اواخر پخت، مقداری گلاب و زعفران به قیمه اضافه کنید. برای جا افتادن قیمه، آن را با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزید. می‌توانید چند عدد آلو بخارا به قیمه اضافه کنید تا طعم ملس داشته باشد.

4. ته چین مرغ زعفرانی به سبک مامان بزرگ ها

برای تهیه ته چین مرغ، از برنج نیم دانه استفاده کنید. مرغ را با پیاز، سیر و ادویه های معطر بپزید. زرده تخم مرغ را با ماست چکیده، زعفران و روغن مخلوط کنید. برنج را با مخلوط زرده تخم مرغ و ماست مخلوط کنید. کف قابلمه را چرب کنید و ته چین را در آن بریزید. ته چین را در فر یا روی گاز بپزید تا طلایی شود. برای طعم بهتر، از خلال پسته و بادام برای تزیین ته چین استفاده کنید.

5. کباب کوبیده خانگی خوش طعم و آبدار

برای تهیه کباب کوبیده، از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنید. پیاز را رنده کرده و آب آن را بگیرید. گوشت، پیاز، نمک و فلفل را خوب ورز دهید. مخلوط گوشت را به سیخ بکشید. کباب کوبیده را روی ذغال یا در تابه گریل کنید. برای جلوگیری از ریختن کباب از سیخ، قبل از پخت سیخ ها را چرب کنید. برای طعم بهتر، قبل از پخت روی کباب کره آب شده بمالید.

6. آبگوشت دیزی سنگی اصیل

برای تهیه آبگوشت دیزی سنگی، از گوشت گوسفندی با استخوان استفاده کنید. نخود و لوبیا را از قبل خیس کنید. گوشت، نخود، لوبیا، پیاز و ادویه ها را در دیزی سنگی بریزید. روی مواد آب بریزید و بگذارید آبگوشت به آرامی بپزد. در اواخر پخت، سیب زمینی و گوجه فرنگی را اضافه کنید. آبگوشت را با ترشی و سبزی خوردن سرو کنید. می‌توانید در آبگوشت از رب گوجه فرنگی هم استفاده کنید.

7. خورشت فسنجان با طعم گردو و رب انار

برای تهیه خورشت فسنجان، از گردوی آسیاب شده استفاده کنید. گردو را با پیاز تفت دهید. رب انار را اضافه کنید و تفت دهید. مرغ یا گوشت را اضافه کنید و بپزید. خورشت فسنجان را با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزید تا جا بیفتد. برای طعم ملس، می‌توانید شکر به فسنجان اضافه کنید. برای جلوگیری از روغن پس دادن فسنجان، مرتبا آن را هم بزنید.

8. عدس پلو با کشمش و خرما

برای تهیه عدس پلو، عدس را از قبل بپزید. برنج را آبکش کنید. عدس، کشمش و خرما را تفت دهید. برنج و مواد تفت داده شده را لایه لایه در قابلمه بریزید. عدس پلو را دم کنید. برای طعم بهتر، از گوشت چرخ کرده تفت داده شده هم می‌توانید در عدس پلو استفاده کنید. زیره سیاه عطر خوبی به عدس پلو می دهد.

9. میرزا قاسمی اصیل گیلانی

بادمجان ها را کبابی کنید. پوست بادمجان ها را بگیرید و ساطوری کنید. گوجه فرنگی ها را رنده کنید. سیر را تفت دهید. بادمجان، گوجه فرنگی و سیر را با هم تفت دهید. تخم مرغ ها را اضافه کنید و هم بزنید تا بپزد. میرزا قاسمی را با نان سرو کنید.

10. حلیم گندم خانگی نذری

گندم را از قبل خیس کنید. گوشت را بپزید و ریش ریش کنید. گندم و گوشت را با هم بپزید تا له شود. حلیم را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. حلیم را با روغن حیوانی، دارچین و شکر سرو کنید. می‌توانید از گوشت بوقلمون هم در حلیم استفاده کنید. برای اینکه حلیم کشدار شود، باید آن را زیاد هم بزنید.

11. کله پاچه خوشمزه و مقوی

کله پاچه را خوب تمیز کنید. کله پاچه را با پیاز، سیر و ادویه ها بپزید. کله پاچه را با آبلیمو و نان سرو کنید. حتما قبل از پخت، چشم های کله پاچه را خارج کنید. برای گرفتن بوی زهم کله پاچه، از مقدار بیشتری پیاز و سیر استفاده کنید. بهتر است کله پاچه را با حرارت ملایم و به مدت طولانی بپزید. لیموی عمانی هم می‌تواند طعم خوبی به کله پاچه بدهد.

12. کوکو سبزی مجلسی و خوش عطر

برای تهیه کوکو سبزی، از سبزیجات تازه مانند تره، جعفری، گشنیز و شوید استفاده کنید. تخم مرغ ها را با آرد و ادویه ها مخلوط کنید. سبزیجات را به مخلوط تخم مرغ اضافه کنید. کوکو سبزی را در تابه سرخ کنید. برای پف کردن کوکو، می‌توانید کمی بکینگ پودر به آن اضافه کنید. گردو و زرشک طعم کوکو سبزی را بهتر می کنند. می‌توانید کوکو سبزی را در فر هم بپزید.

13. شله زرد نذری خوشرنگ و خوش طعم

برنج را از قبل خیس کنید. برنج را با آب بپزید تا له شود. شکر، زعفران و گلاب را اضافه کنید. شله زرد را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. شله زرد را با دارچین و خلال پسته تزیین کنید. مقدار شکر باید مناسب باشد تا شله زرد خیلی شیرین یا بی مزه نشود. برای خوشرنگ شدن شله زرد، از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید.

14. دلمه برگ مو ترش و شیرین

برگ مو را در آب جوش بگذارید تا نرم شود. برنج، گوشت چرخ کرده، سبزیجات و ادویه ها را مخلوط کنید. مواد را داخل برگ مو بپیچید. دلمه ها را در قابلمه بچینید. روی دلمه ها آب و آبلیمو بریزید. دلمه ها را بپزید. برای طعم ملس، می‌توانید کمی شکر به دلمه ها اضافه کنید.

15. باقلا قاتق شمالی اصیل

باقلا را از قبل خیس کنید. باقلا را با سیر تفت دهید. تخم مرغ ها را اضافه کنید و هم بزنید تا بپزد. شوید را اضافه کنید و تفت دهید. باقلا قاتق را با برنج سرو کنید. برای طعم بهتر، از کره محلی استفاده کنید. زردچوبه عطر خوبی به باقلا قاتق می دهد.

16. آش جو خوشمزه و مقوی

جو را از قبل خیس کنید. جو را با گوشت یا مرغ بپزید. سبزیجات آش را اضافه کنید. آش جو را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. آش جو را با نعنا داغ و کشک سرو کنید. می‌توانید از عدس و لوبیا هم در آش جو استفاده کنید. برای طعم بهتر، مقداری عصاره قلم به آش جو اضافه کنید.

17. سوپ جو پرک با مرغ و سبزیجات

مرغ را با پیاز و ادویه ها بپزید. جو پرک را اضافه کنید. سبزیجات سوپ را اضافه کنید. سوپ را بپزید تا جا بیفتد. سوپ را با آبلیمو سرو کنید. برای طعم بهتر، از هویج و کرفس در سوپ استفاده کنید. اضافه کردن شیر در اواخر پخت به سوپ، باعث لعاب دار شدن آن می شود.

18. کتلت گوشت خوشمزه و ترد

گوشت چرخ کرده، سیب زمینی رنده شده، پیاز رنده شده، تخم مرغ و ادویه ها را مخلوط کنید. کتلت ها را در تابه سرخ کنید. برای ترد شدن کتلت، سیب زمینی را خام رنده کنید. آب پیاز را حتما بگیرید تا کتلت وا نرود. می‌توانید کمی پودر سوخاری به مواد کتلت اضافه کنید. کتلت ها را با گوجه فرنگی و خیارشور سرو کنید. بهره‌گیری از سبزیجات معطر مانند جعفری و گشنیز در کتلت، طعم آن را بهتر می کند.

19. استانبولی پلو با سیب زمینی و گوجه فرنگی

پیاز را تفت دهید. گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و تفت دهید. سیب زمینی و گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. برنج را اضافه کنید و آب بریزید. استانبولی پلو را دم کنید. برای طعم بهتر، می‌توانید از فلفل دلمه ای هم در استانبولی پلو استفاده کنید.

20. آش ترش محلی گیلان

حبوبات را از قبل خیس کنید. حبوبات را با سبزیجات معطر بپزید. آب انار ترش را اضافه کنید. آش ترش را بپزید تا جا بیفتد. آش ترش را با نعنا داغ و سیر داغ سرو کنید. برای طعم بهتر، می‌توانید از آلوچه ترش هم در آش ترش استفاده کنید. غلظت آش ترش باید مناسب باشد.

21. خورش کرفس خوشمزه و لذیذ

کرفس و نعنا و جعفری را تفت دهید. گوشت را اضافه کنید و تفت دهید. آب بریزید و بگذارید گوشت بپزد. آبلیمو اضافه کنید. خورش کرفس را بپزید تا جا بیفتد. برای طعم بهتر، از لوبیا چیتی هم می‌توانید در خورش کرفس استفاده کنید. اگر خورش کرفس شما ترش شد، کمی شکر به آن اضافه کنید.

22. خورش بامیه با طعم دلپذیر

گوشت را تفت دهید. پیاز را تفت دهید. بامیه را تفت دهید. رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت دهید. گوشت، پیاز، بامیه و رب را با هم بپزید. خورش بامیه را بپزید تا جا بیفتد. برای جلوگیری از لیز شدن بامیه، آن را قبل از پخت کمی در روغن تفت دهید.

نمایش بیشتر

یک دیدگاه

  1. تو پخت قورمه سبزی من همیشه یه ذره شکر میریزم وسط کار که تلخی سبزی رو بهتر میگیره 😅 مثلا همون مرحله ای که داره جا میفته. یه نکته‌ی دیگه اینه که بهترین ظرف برای قورمه سبزی قابلمه‌های سنگی قدیمیه ولی اگه نداشتین تفلون هم جواب میده. یادمه یه بار تو مهمونی سبزی رو زیاد سرخ کرده بودم و قورمه مون شد مثل زغال! حالا دیگه با دقت سبزی رو با حرارت ملایم تفت میدم تا رنگش فقط تیره بشه نه سیاه 😂👌

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا