25 تجربه ناب آشپزی که از نی نی سایت یاد گرفتم!
سلام به همه کدبانوهای عزیز! من هم مثل خیلی از شما، بیشتر دستورهای غذایی و ترفندهای آشپزی رو از نی نی سایت یاد گرفتم. بعد از چند سال، یه عالمه تجربه کسب کردم که دلم میخواد با شما به اشتراک بذارم. این شما و این هم 25 مورد از مهمترینهاش:
این تجربیات یه جورایی عصاره تمام اون سوال و جوابها و تبادل نظرهایی هست که تو نی نی سایت انجام دادیم. امیدوارم به دردتون بخوره!
- ✅راز پفکی شدن کتلت: اضافه کردن یک قاشق آرد سوخاری و یه کم پودر سیر به مایه کتلت.
- ✅برای اینکه ته دیگ سیب زمینی طلایی و ترد بشه، قبل از گذاشتن تو قابلمه، یه کم زعفرون و روغن مخلوط کنید و به سیب زمینیها بمالید.
- ✅برای از بین بردن بوی زهم مرغ، حتماً قبل از پختن، مرغ رو با آبلیمو و نمک ماساژ بدید و بذارید نیم ساعت بمونه.
- ✅اگه برنجتون شفته شد، یه تیکه نون بذارید روش تا رطوبتش رو بگیره.
- ✅برای خوشمزه شدن خورشت قیمه، یه کوچولو دارچین و گلاب آخر پخت اضافه کنید.
- ✅اگه خورش قرمه سبزی تون تلخ شد، یه قاشق چایخوری شکر اضافه کنید تا تلخیاش گرفته بشه.
- ✅برای اینکه سبزی قرمه سبزی خوشرنگ بمونه، قبل از سرخ کردن، یه کم تفت بدید و بعد بذارید فریزر.
- ✅بهترین روش برای فریز کردن لوبیا سبز، بلانچ کردنه. یعنی اول چند دقیقه تو آب جوش بریزید و بعد بلافاصله تو آب یخ.
- ✅برای جلوگیری از وا رفتن دلمه برگ مو، داخلش یه کم لپه نیم پز بریزید.
- ✅اگه عجله دارید و میخواهید زودتر عدس پخته بشه، قبلش چند ساعت تو آب خیس کنید.
- ✅برای درست کردن یه سس بشامل خوشمزه و بدون گلوله شدن، آرد رو اول با روغن تفت بدید و بعد شیر سرد رو کم کم اضافه کنید.
- ✅برای اینکه کیک اسفنجی تون خوب پف کنه، تخم مرغها رو خیلی خوب بزنید تا کرمی و کشدار بشه.
- ✅برای جلوگیری از ترک خوردن روی کیک، دمای فر رو خیلی بالا نذارید.
- ✅برای اینکه شیرینی خونگی ترد بشه، از روغن جامد استفاده کنید.
- ✅برای خوش طعم شدن آش رشته، از پیاز داغ فراوون و نعنا داغ حسابی استفاده کنید.
- ✅اگه میخواهید مربای آلبالو خوشرنگ بشه، چند تا هسته آلبالو رو هم داخلش بندازید.
- ✅برای اینکه خیارشور ترد و خوشمزه بشه، داخلش چند حبه سیر و چند برگ کرفس بندازید.
- ✅برای اینکه ترشی لیته کپک نزنه، حتماً از سرکه خوب و تمیز استفاده کنید و ظرف ترشی رو کاملاً پر کنید.
- ✅اگه میخواهید مربای هویج تون شفاف بشه، هویجها رو قبل از پختن تو آب آهک بخوابونید. (فقط حواستون باشه که خوب بشوریدشون!)
- ✅برای اینکه ماکارونی تون به هم نچسبه، بعد از آبکش کردن، روش آب سرد بریزید و یه کم روغن بهش اضافه کنید.
- ✅برای اینکه پیتزا خونگی مثل پیتزاهای بیرون بشه، از آرد نول و خمیر مایه تازه استفاده کنید.
- ✅برای خوش عطر شدن برنج، موقع پختن یه کوچولو هل یا گلاب بهش اضافه کنید.
- ✅اگه میخواهید کوکو سبزی تون پفکی بشه، یه کم بکینگ پودر بهش اضافه کنید.
- ✅برای اینکه سالاد الویه خوشمزه بشه، از سس مایونز پرچرب و خیارشور مرغوب استفاده کنید.
- ✅برای اینکه بامیه ترد و خوشمزه بشه، بعد از سرخ کردن، بلافاصله داخل شربت داغ بندازید.

اینا فقط یه گوشهای از تجربیات من بود. امیدوارم که براتون مفید بوده باشه.
حتماً شما هم تجربیات خودتون رو در قسمت نظرات با من و بقیه به اشتراک بذارید!
به امید آشپزی های خوشمزه تر!
25 تجربه آشپزی که از نی نی سایت یاد گرفتم!
1. راز پف کردن کیک اسفنجی
بهترین روش برای پف کردن کیک اسفنجی، جدا کردن زرده و سفیده و هم زدن جداگانه با شکر هست. سفیده باید اونقدر زده بشه که وقتی ظرف رو برمی گردونی نریزه!یه کوچولو آبلیمو هم به سفیده اضافه کنین تا بهتر فرم بگیره. آرد رو حتما سه بار الک کنین. فر رو از قبل گرم کنین. در فر رو اصلا باز نکنین تا کیک پف کنه. از قالب مناسب استفاده کنین. مواد رو به آرومی و دورانی با هم مخلوط کنین.
2. قرمه سبزی جا افتاده و خوشمزه
قورمه سبزی رو با شعله خیلی کم بذارین بپزه تا خوب جا بیفته. حداقل 4 ساعت زمان لازمه. از گوشت گوسفندی با کمی چربی استفاده کنین. لوبیا چیتی رو حتما از شب قبل خیس کنین و چند بار آبش رو عوض کنین. سبزی قورمه رو خوب سرخ کنین ولی نسوزونین!لیمو عمانی رو سوراخ کنین و بندازین تو خورش. یه قاشق رب گوجه فرنگی هم بزنین رنگش بهتر بشه. اواخر پخت یکم شنبلیله خشک اضافه کنین.
3. جلوگیری از شل شدن ته چین
برای جلوگیری از شل شدن ته چین، برنج رو کمی دون تر بردارین. ماست چکیده استفاده کنین و آب ماست رو بگیرین. زعفران غلیظ دم کنین. تخم مرغ رو زیاد هم نزنین. ته قابلمه رو خوب چرب کنین. مواد ته چین رو خوب مخلوط کنین. روی حرارت ملایم بذارین تا ته چین طلایی بشه.
4. پخت برنج دمی خوشمزه
برای پخت برنج دمی، مقدار آب باید دقیقا به اندازه یه بند انگشت بالای سطح برنج باشه. برنج رو قبل از پخت نیم ساعت خیس کنین. وقتی آب برنج کشیده شد، دم کنی بذارین. حرارت رو کم کنین. بعد از 20 دقیقه دم کشیده. از برنج با کیفیت استفاده کنین. کمی روغن حیوانی هم طعمش رو عالی می کنه.
5. پخت سوپ جو خوشمزه و مقوی
برای پخت سوپ جو، جو رو از شب قبل خیس کنین. مرغ رو با پیاز و هویج بپزین. جو رو به آب مرغ اضافه کنین. سبزیجات سوپ رو خرد کنین و اضافه کنین. آب لیمو تازه بزنین. از قارچ هم می تونین استفاده کنین. اواخر پخت یکم جعفری خرد شده اضافه کنین.
6. فوت و فن های کوکو سیب زمینی
برای کوکو سیب زمینی، سیب زمینی رو آب پز کنین و رنده کنین. پیاز رو رنده کنین و آبش رو بگیرین. تخم مرغ و ادویه ها رو اضافه کنین. تابه رو خوب داغ کنین و روغن بریزین. کوکوها رو با قاشق توی تابه بریزین. وقتی یه طرفش طلایی شد برگردونین. نعنا خشک هم طعمش رو بهتر می کنه.
7. نکات مهم در پخت آش رشته
برای پخت آش رشته، حبوبات رو از شب قبل خیس کنین. رشته آش رو آخر سر اضافه کنین. پیاز داغ و نعنا داغ فراوون استفاده کنین. کشک رو با آب رقیق کنین و به آش اضافه کنین. سبزی آش رو تازه استفاده کنین. آش رو مرتب هم بزنین تا ته نگیره. با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنین.
8. راز خوشمزه شدن کتلت
برای کتلت، گوشت چرخ کرده رو با پیاز رنده شده مخلوط کنین. سیب زمینی خام رو رنده کنین و آبش رو بگیرین. تخم مرغ و ادویه ها رو اضافه کنین. تابه رو خوب داغ کنین و روغن بریزین. کتلت ها رو با دست شکل بدین و توی تابه بذارین. وقتی یه طرفش سرخ شد برگردونین. آرد سوخاری هم می تونین بهش اضافه کنین.
9. طرز تهیه مرغ مجلسی خوش رنگ و لعاب
برای مرغ مجلسی، مرغ رو با پیاز و ادویه ها تفت بدین. رب گوجه فرنگی رو تفت بدین و به مرغ اضافه کنین. زعفران دم کرده بریزین. آلو بخارا و هویج هم می تونین اضافه کنین. با شعله کم بذارین مرغ بپزه و سس غلیظ بشه. آب لیمو هم بزنین خوشمزه تر میشه. از مرغ تکه تکه شده استفاده کنین.
10. طرز تهیه عدس پلو خوشمزه
برای عدس پلو، عدس رو جداگانه بپزین. برنج رو آبکش کنین. عدس رو با برنج مخلوط کنین. ته قابلمه رو روغن بریزین و ته دیگ بذارین. برنج و عدس رو توی قابلمه بریزین و دم بذارین. کشمش و پیاز داغ هم برای تزیین استفاده کنین. گوشت چرخ کرده هم می تونین لابلاش بریزین.
11. فوت کوزه گری در پخت ماکارونی
برای پخت ماکارونی، آب رو بذارین جوش بیاد بعد ماکارونی رو اضافه کنین. نمک و روغن هم به آب اضافه کنین. ماکارونی رو آبکش کنین. سس ماکارونی رو جداگانه آماده کنین. ماکارونی و سس رو با هم مخلوط کنین و دم بذارین. قارچ و فلفل دلمه ای هم می تونین به سس اضافه کنین. آویشن هم طعمش رو عالی می کنه.
12. راز خوشمزگی املت
برای املت، گوجه فرنگی ها رو رنده کنین و توی تابه تفت بدین. تخم مرغ ها رو با نمک و فلفل هم بزنین و به گوجه فرنگی اضافه کنین. با شعله کم بذارین املت بپزه. کمی کره هم بهش اضافه کنین خوشمزه تر میشه. فلفل دلمه ای خرد شده هم می تونین اضافه کنین. پیاز داغ هم خوش طعمش می کنه. پنیر پیتزا هم می تونین روی املت بریزین.
13. پخت لوبیا پلو با گوشت تکه ای
برای لوبیا پلو با گوشت تکه ای، گوشت رو جداگانه با پیاز و ادویه ها بپزین. لوبیا سبز رو هم جداگانه تفت بدین. برنج رو آبکش کنین. گوشت و لوبیا رو با برنج مخلوط کنین. ته قابلمه رو روغن بریزین و ته دیگ بذارین. برنج و مواد رو توی قابلمه بریزین و دم بذارین. کمی دارچین هم بهش بزنین.
14. طرز تهیه آش جو با کشک
برای آش جو با کشک، جو رو از شب قبل خیس کنین. جو رو با آب و پیاز بپزین. سبزی آش رو اضافه کنین. کشک رو با آب رقیق کنین و به آش اضافه کنین. پیاز داغ و نعنا داغ هم برای تزیین استفاده کنین. می تونین گوشت چرخ کرده هم بهش اضافه کنین. مرتب هم بزنین تا ته نگیره.
15. پخت خورش قیمه نذری
برای خورش قیمه نذری، گوشت رو با پیاز و ادویه ها تفت بدین. لپه رو جداگانه بپزین. رب گوجه فرنگی رو تفت بدین و به گوشت اضافه کنین. لپه پخته شده رو به خورش اضافه کنین. لیمو عمانی رو سوراخ کنین و بندازین تو خورش. زعفران دم کرده بریزین. با شعله کم بذارین خورش جا بیفته.
16. تهیه مرغ شکم پر خوشمزه
برای مرغ شکم پر، داخل مرغ رو با سبزیجات معطر، گردو و کشمش پر کنین. مرغ رو با نخ بدوزین. مرغ رو با پیاز و ادویه ها تفت بدین. داخل فر یا روی گاز بپزین. از مواد مختلفی برای پر کردن شکم مرغ می تونین استفاده کنین. آلو و قیسی هم خوشمزه اش می کنه. حتما مرغ رو مزه دار کنین.
17. نکات طلایی برای پخت کباب کوبیده
برای کباب کوبیده، از گوشت چرخ کرده مخلوط گوسفندی و گوساله استفاده کنین. پیاز رو رنده کنین و آبش رو خوب بگیرین. گوشت و پیاز رو خوب ورز بدین. نمک و فلفل بزنین. روی سیخ پهن کنین. روی ذغال با حرارت ملایم کباب کنین. مرتب سیخ ها رو بچرخونین.
18. روش تهیه سس بشامل عالی
برای سس بشامل، کره رو آب کنین. آرد رو اضافه کنین و تفت بدین. شیر رو کم کم اضافه کنین و مرتب هم بزنین تا گلوله نشه. نمک و فلفل بزنین. جوز هندی هم می تونین اضافه کنین. غلظت سس باید مناسب باشه. به عنوان سس لازانیا هم می تونین استفاده کنین.
19. پخت خورش بادمجان مجلسی
برای خورش بادمجان مجلسی، بادمجان ها رو پوست بگیرین و نمک بزنین. بادمجان ها رو سرخ کنین. گوشت رو با پیاز و ادویه ها تفت بدین. رب گوجه فرنگی رو تفت بدین و به گوشت اضافه کنین. بادمجان های سرخ شده رو به خورش اضافه کنین. گوجه فرنگی هم می تونین اضافه کنین. با شعله کم بذارین خورش جا بیفته.
20. طرز تهیه ترشی لیته خوشمزه
برای ترشی لیته، بادمجان، هویج، گل کلم و فلفل دلمه ای رو خرد کنین. سرکه و ادویه ها رو اضافه کنین. همه مواد رو مخلوط کنین و داخل شیشه بریزین. بعد از چند روز ترشی آماده است. از سبزیجات معطر هم می تونین استفاده کنین. سیر هم طعمش رو بهتر می کنه. حتما مواد رو خوب خشک کنین.
21. آموزش پخت آش شله قلمکار
برای آش شله قلمکار، حبوبات رو از شب قبل خیس کنین. گوشت رو با حبوبات و ادویه ها بپزین. همه مواد رو با هم بکوبین. سبزی آش رو اضافه کنین. پیاز داغ و نعنا داغ فراوون استفاده کنین. آش رو مرتب هم بزنین تا ته نگیره. زمان پختش طولانیه.
22. پخت کله پاچه خوشمزه
برای پخت کله پاچه، کله و پاچه رو خوب تمیز کنین. کله و پاچه رو با پیاز و ادویه ها بپزین. آب کله پاچه رو جدا سرو کنین. نخود و لوبیا هم می تونین بهش اضافه کنین. آب لیمو و آب نارنج هم باهاش سرو میشه. زمان پختش طولانیه. حتما خوب تمیزش کنین.
23. طرز تهیه زیتون پرورده خوشمزه
برای زیتون پرورده، زیتون بدون هسته رو با گردو آسیاب شده، رب انار، سبزیجات معطر و سیر مخلوط کنین. روغن زیتون هم بهش اضافه کنین. خوب مخلوط کنین و داخل ظرف بریزین. مدتی داخل یخچال بذارین تا طعم ها به خورد هم برن. می تونین از آب انار هم استفاده کنین. گشنیز و جعفری هم طعم خوبی بهش میدن. حتما گردوی تازه استفاده کنین.
24. پخت کوفته تبریزی اصیل
برای کوفته تبریزی، گوشت چرخ کرده رو با برنج نیم پز، لپه پخته، سبزیجات معطر و تخم مرغ مخلوط کنین. مواد میانی کوفته رو آماده کنین. از مواد کوفته بردارین و وسطش رو با مواد میانی پر کنین. کوفته ها رو داخل سس گوجه فرنگی بپزین. سس باید روی کوفته ها رو بپوشونه. با شعله کم بذارین کوفته ها بپزن و سس غلیظ بشه. حجم کوفته ها زیاده، پس ظرفتون بزرگ باشه.
25. بهترین روش برای پخت خورش فسنجان
برای خورش فسنجان، گردو رو آسیاب کنین. گردو رو با آب سرد مخلوط کنین و روی حرارت بذارین. رب انار رو اضافه کنین. مرغ یا گوشت رو جداگانه بپزین و به خورش اضافه کنین. شکر هم می تونین اضافه کنین تا طعم خورش ملس بشه. با شعله خیلی کم بذارین خورش جا بیفته و روغن بندازه. هرچی بیشتر جا بیفته خوشمزه تر میشه.







چه جالب! منم همیشه کتلت هام به هم می چسبید تا اینکه از این ترکیب آرد سوخاری و پودر سیر استفاده کردم و واقعا فرقش رو حس کردم 😊 یه نکته که من اضافه میکنم اینه که اگه موقع سرخ کردن کتلت شعله رو ملایم کنید کمتر روغن جذب میکنه. راستی دوست دارم یه مطلب کامل راجع به راه های مختلف پخت کتلت بدونم، مثل کتلت فرنجی، کتلت سیب زمینی و… خوشحال میشم اگه این موضوع رو هم بررسی کنید. کسی ترفند خاصی برای ماندگاری بیشتر کتلت تو یخچال داره؟ 🙋♀️