آشپزی خانگی آسان با مرغ: 21 تجربه ناب از نی نی سایت
مرغ یکی از محبوبترین و پرکاربردترین مواد غذایی در آشپزی خانگی است. تنوع دستور پخت با مرغ بسیار زیاد است و میتواند پاسخگوی هر سلیقهای باشد. در این پست وبلاگ، 21 تجربه مفید و کاربردی از کاربران نی نی سایت را در مورد آشپزی آسان و خوشمزه با مرغ گردآوری کردهایم. این نکات به شما کمک میکنند تا طعم مرغ را در غذاهای مختلف ارتقا دهید و از آشپزی لذت ببرید.

این نکات شامل ترفندهای طعمدار کردن مرغ، روشهای پخت سریع و آسان، و ایدههای خلاقانه برای بهرهگیری از مرغ در غذاهای متنوع است. با ما همراه باشید تا با این تجربیات ناب، آشپزی با مرغ را به سطحی جدید برسانید!
- ✅برای طعم دار کردن مرغ قبل از پخت، از ترکیب آبلیمو، روغن زیتون، سیر رنده شده، پیاز خرد شده، نمک، فلفل و پاپریکا استفاده کنید و حداقل 30 دقیقه مرغ را در این مواد بخوابانید.
- ✅برای جلوگیری از خشک شدن سینه مرغ هنگام پخت، آن را قبل از پختن در شیر یا ماست بخوابانید.
- ✅اگر زمان کافی ندارید، مرغ را به صورت فیله یا تکههای کوچک خرد کنید تا سریعتر پخته شود.
- ✅برای تهیه مرغ سوخاری ترد، از پودر سوخاری پانکو استفاده کنید.
- ✅برای طعمدار کردن مرغ آبپز، از پیاز، هویج، کرفس و برگ بو در آب مرغ استفاده کنید.
- ✅برای تهیه خورش مرغ مجلسی، از زعفران دم کرده و رب انار استفاده کنید.
- ✅برای جلوگیری از بوی زهم مرغ، آن را قبل از پختن با آبلیمو و نمک بشویید.
- ✅اگر مرغ را در فر میپزید، از کاغذ روغنی یا فویل استفاده کنید تا مرغ به سینی نچسبد.
- ✅برای تهیه مرغ گریل شده خوشمزه، از حرارت متوسط استفاده کنید و مرتباً مرغ را برگردانید.
- ✅برای تهیه کتلت مرغ، از سیب زمینی آبپز رنده شده، پیاز رنده شده و ادویههای معطر استفاده کنید.
- ✅اضافه کردن مقداری پودر سیر به مواد مرینیت مرغ طعم بینظیری به آن میدهد.
- ✅هنگام پخت مرغ در قابلمه، کمی کره اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.
- ✅برای تهیه جوجه کباب خانگی، مرغ را در ماست و زعفران بخوابانید و از فلفل دلمهای و پیاز برای طعمدار کردن آن استفاده کنید.
- ✅برای داشتن مرغ زعفرانی خوش رنگ، از زعفران ساییده شده و دم کرده غلیظ استفاده کنید.
- ✅اگر میخواهید مرغ شما نرم و آبدار باشد، آن را در حرارت کم و با درب بسته بپزید.
- ✅بهرهگیری از ادویه کاری در غذاهای مرغی، عطر و طعم منحصر به فردی به آنها میبخشد.
- ✅برای جلوگیری از وارفتن مرغ در خورش، آن را کمی سرخ کنید.
- ✅برای تهیه مرغ شکم پر، از ترکیب سبزیجات معطر، گردو و آلو استفاده کنید.
- ✅برای طعمدار کردن آب مرغ، میتوانید از پیاز داغ، ادویهجات و کمی آبلیمو استفاده کنید.
- ✅قبل از پخت مرغ، چربیهای اضافی آن را جدا کنید تا غذا سالمتر باشد.
- ✅برای خوشمزهتر شدن مرغ، میتوانید قبل از پخت آن را با پوست لیمو ترش ماساژ دهید.
آشپزی با عشق، کلید طعم لذیذ است!
آشپزی خانگی آسان با مرغ: تجربیات نی نی سایت
1. مرغ زعفرانی سریع و خوشمزه
خیلی از مامانا تو نی نی سایت میگن برای یه شام سریع، مرغ رو با پیاز رنده شده، زعفران دم کرده، نمک و فلفل مخلوط می کنن و توی تابه سرخ می کنن. بعضیا هم یه کوچولو آبلیمو اضافه می کنن تا خوش طعم تر بشه. این روش خیلی سریع و آسونه و برای وقتایی که خیلی خسته هستین عالیه. میتونید کنارش سیب زمینی سرخ کرده یا پوره سیب زمینی هم درست کنید. بعضی ها هم میگن یه قاشق ماست هم بهش بزنید تا مرغ نرم تر بشه. مهمترین نکته اینه که زعفرون خوب استفاده کنید تا رنگ و طعمش عالی بشه. به عنوان دورچین از گوجه فرنگی کبابی هم میتونید استفاده کنید. میتونید مرغ رو قبلش کمی مزه دار کنید و بعد سرخ کنید.
2. خورشت مرغ و آلو
یه غذای خوشمزه و ملس که بچه ها هم خیلی دوست دارن. مرغ رو تفت میدین، پیاز داغ درست میکنین و آلو بخارا رو هم اضافه میکنین. یه کم شکر و آبلیمو هم بهش میزنین تا طعم ملس بگیره. خیلی ها میگن آلو رو نیم ساعت قبل خیس کنین تا نرم تر بشه. می تونید از رب گوجه فرنگی هم برای رنگ بهتر استفاده کنید. بعضی ها گردو هم به خورشت اضافه میکنن که خیلی خوشمزه میشه. اگه آلوتون خیلی ترش بود، شکر بیشتری بزنید. خورشت رو بذارین با حرارت ملایم جا بیفته. با برنج زعفرانی سرو کنید.
3. جوجه کباب تابه ای
جوجه کباب تابه ای یه انتخاب عالی برای شام های خودمونیه. مرغ رو به تیکه های کوچیک خرد می کنین، با پیاز، فلفل دلمه ای، ماست، روغن زیتون و ادویه ها مزه دار می کنین و توی تابه سرخ می کنین. بهتره از شب قبل مرغ رو مزه دار کنین. فلفل دلمه ای رنگی بهش اضافه کنین تا خوشگل تر بشه. با گوجه فرنگی و فلفل کبابی سرو کنید. می تونید داخل تابه یه کم آب هم بریزین تا مرغ کاملا بپزه. بعد از پختن، یه کم کره آب شده روش بریزین. میتونید داخل فر هم درست کنید.
4. شنیسل مرغ
یه غذای بین المللی که بچه ها عاشقشن. سینه مرغ رو نازک می کنین، توی آرد، تخم مرغ و پودر سوخاری می غلتونین و سرخ می کنین. سعی کنید از پودر سوخاری درشت استفاده کنید. میتونید به پودر سوخاری ادویه های مختلف اضافه کنید. با سیب زمینی سرخ کرده و سس سرو کنید. بعد از سرخ کردن، روی دستمال کاغذی بذارین تا روغن اضافیش گرفته بشه. میتونید داخل فر هم درست کنید که سالم تره. به تخم مرغ کمی شیر اضافه کنید تا شنیسل لطیف تر بشه.
5. مرغ ترش
یه غذای شمالی خوشمزه. مرغ رو با سبزیجات معطر (گشنیز، جعفری، نعناع)، گردو، رب انار و ادویه ها می پزین. طعمش خیلی خاص و دلچسبه. مقدار رب انار رو با توجه به ذائقه تون تنظیم کنید. گردو رو آسیاب کنید تا خورشت غلیظ تر بشه. سبزیجات معطر رو تازه استفاده کنید. مرغ رو بذارین با حرارت ملایم خوب بپزه. با برنج کته سرو کنید. میتونید کمی سیر هم به خورشت اضافه کنید.
6. مرغ شکم پر
برای مهمونی ها یه انتخاب عالیه. داخل مرغ رو با سبزیجات، گردو، برنج و ادویه ها پر می کنین و توی فر می پزین. مرغ رو از شب قبل مزه دار کنید. داخل شکم مرغ رو خوب پر کنید. مرغ رو با نخ و سوزن بدوزین تا مواد بیرون نریزه. روی مرغ کره بمالید تا خوشرنگ بشه. در حین پخت، مرتب از آب مرغ روی اون بریزین. با سبزیجات پخته شده تزیین کنید.
7. کتلت مرغ
یه غذای ساده و اقتصادی. مرغ چرخ کرده رو با سیب زمینی رنده شده، پیاز رنده شده، تخم مرغ و ادویه ها مخلوط می کنین و توی تابه سرخ می کنین. سیب زمینی و پیاز رو خوب آبگیری کنید. میتونید کمی آرد سوخاری هم به مواد اضافه کنید. با نون و سبزی خوردن سرو کنید. میتونید داخل فر هم درست کنید. به مواد کتلت کمی جعفری خرد شده اضافه کنید. از تابه نچسب استفاده کنید.
8. سوپ مرغ
یه غذای مقوی و مناسب برای سرماخوردگی. مرغ رو با هویج، سیب زمینی، جو پرک، ورمیشل و ادویه ها می پزین. مرغ رو با استخوان بپزین تا سوپ مقوی تر بشه. میتونید از عصاره مرغ هم استفاده کنید. قبل از سرو کردن، آبلیمو اضافه کنید. میتونید سبزیجات دیگه ای هم به سوپ اضافه کنید. جو پرک رو قبل از پختن کمی خیس کنید. میتونید سوپ رو با خامه سرو کنید.
9. خوراک مرغ و قارچ
یه غذای سریع و خوشمزه. مرغ رو با قارچ، پیاز، فلفل دلمه ای و ادویه ها تفت میدین و با نون سرو می کنین. قارچ رو آخر از همه اضافه کنید تا آب نندازه. میتونید از خامه یا سس سفید هم استفاده کنید. با نون باگت سرو کنید. به مواد خوراک کمی آویشن اضافه کنید. میتونید از ذرت هم استفاده کنید. خوراک رو با پنیر پیتزا هم میتونید سرو کنید.
10. ساندویچ مرغ
یه شام سبک و سریع. مرغ پخته شده رو ریش ریش می کنین و با سس مایونز، خیارشور، گوجه فرنگی و کاهو مخلوط می کنین و داخل نون باگت میذارین. میتونید از سس خردل هم استفاده کنید. خیارشور رو ریز خرد کنید. از نون باگت تازه استفاده کنید. میتونید به ساندویچ کمی پیازچه خرد شده اضافه کنید. برای طعم بهتر ساندویچ رو تست کنید. میتونید از پنیر گودا هم استفاده کنید.
11. پاستا با مرغ
یه غذای ایتالیایی خوشمزه. پاستا رو می پزین و با سس مرغ (مرغ چرخ کرده، پیاز، قارچ، گوجه فرنگی و ادویه ها) مخلوط می کنین. از پاستای فرمی استفاده کنید. میتونید از سس آلفردو هم استفاده کنید. روی پاستا پنیر پارمزان بریزین. به سس پاستا کمی ریحان خرد شده اضافه کنید. مرغ چرخ کرده رو خوب تفت بدین. میتونید از زیتون سیاه هم استفاده کنید.
12. ته چین مرغ
یه غذای مجلسی و خوشمزه. برنج رو آبکش می کنین و با ماست، تخم مرغ، زعفران و مرغ پخته شده مخلوط می کنین و توی فر می پزین. از ماست چکیده استفاده کنید. زعفران رو خوب دم کنید. ته چین رو با زرشک و خلال پسته تزیین کنید. میتونید ته چین رو روی گاز هم درست کنید. کف قابلمه رو خوب چرب کنید. مرغ رو ریش ریش کنید.
13. دلمه مرغ
برگ مو یا فلفل دلمه ای رو با مخلوط مرغ چرخ کرده، برنج، سبزیجات معطر و ادویه ها پر می کنین و می پزین. از برگ موی تازه استفاده کنید. میتونید از لپه هم در مواد دلمه استفاده کنید. دلمه ها رو داخل قابلمه بچینید. روی دلمه ها کمی آب و روغن بریزین. دلمه ها رو با حرارت ملایم بپزین. به مواد دلمه کمی رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
14. ناگت مرغ خانگی
مرغ چرخ کرده رو با پیاز، سیر، ادویه ها و آرد سوخاری مخلوط می کنین، به شکل ناگت درمیارین و سرخ می کنین. میتونید به مواد ناگت کمی پنیر پیتزا اضافه کنید. ناگت ها رو در روغن داغ سرخ کنید. با سس کچاپ یا سس خردل سرو کنید. میتونید ناگت ها رو داخل فر هم درست کنید. ناگت ها رو بعد از سرخ کردن روی دستمال کاغذی بذارین. از آرد سوخاری درشت استفاده کنید.
15. رولت مرغ
سینه مرغ رو باز می کنین، داخلش رو با سبزیجات، پنیر و ادویه ها پر می کنین، رول می کنین و توی فر می پزین. مرغ رو با بیفتک کوب بکوبید تا نازک بشه. رولت رو با نخ و سوزن بدوزین تا باز نشه. روی رولت کمی روغن زیتون بمالید. رولت رو با حرارت ملایم بپزین. رولت رو بعد از پختن برش بزنید. میتونید از قارچ هم در مواد رولت استفاده کنید.
16. کباب تابه ای مرغ
مرغ چرخ کرده رو با پیاز رنده شده، ادویه ها و کمی آرد مخلوط می کنین و توی تابه به شکل کباب درمیارین و سرخ می کنین. پیاز رو خوب آبگیری کنید. میتونید به مواد کباب کمی جعفری خرد شده اضافه کنید. کباب ها رو با حرارت ملایم سرخ کنید. با گوجه فرنگی و فلفل کبابی سرو کنید. میتونید کباب ها رو داخل فر هم درست کنید. از تابه نچسب استفاده کنید.
17. سالاد مرغ
مرغ پخته شده رو ریش ریش می کنین و با خیارشور، ذرت، نخود فرنگی، سس مایونز و ادویه ها مخلوط می کنین. میتونید از سیب زمینی پخته شده هم در سالاد استفاده کنید. سالاد رو قبل از سرو کردن در یخچال بذارین. میتونید به سالاد کمی آبلیمو اضافه کنید. از خیارشور شور استفاده کنید. به سالاد کمی پیازچه خرد شده اضافه کنید. میتونید از ماست چکیده به جای سس مایونز استفاده کنید.
18. گراتن مرغ و سیب زمینی
سیب زمینی ورقه شده رو ته ظرف می چینین، روی اون مرغ پخته شده و خرد شده می ریزین، سس بشامل رو اضافه می کنین و پنیر پیتزا می ریزین و توی فر می پزین. سیب زمینی ها رو نازک ورقه کنید. سس بشامل رو خوب هم بزنید تا گلوله نشه. پنیر پیتزا رو زیاد بریزین. گراتن رو با حرارت ملایم بپزین. میتونید از قارچ هم در گراتن استفاده کنید. به سس بشامل کمی جوز هندی اضافه کنید.
19. تاکو مرغ
مرغ پخته شده و خرد شده رو با ادویه های تاکو (پودر چیلی، زیره، پاپریکا) تفت میدین و داخل نون تاکو با کاهو، گوجه فرنگی و سس سالسا میذارین. از نون تاکوی آماده استفاده کنید. ادویه های تاکو رو میتونید از فروشگاه ها تهیه کنید. سس سالسا رو میتونید به صورت آماده تهیه کنید یا خودتون درست کنید. به تاکو کمی پیاز خرد شده اضافه کنید. میتونید از پنیر چدار هم استفاده کنید. به مواد تاکو کمی فلفل دلمه ای خرد شده اضافه کنید.
20. پیتزا مرغ
روی خمیر پیتزا سس گوجه فرنگی می مالین، مرغ پخته شده و خرد شده، قارچ، فلفل دلمه ای و پنیر پیتزا می ریزین و توی فر می پزین. از خمیر پیتزای آماده استفاده کنید. پنیر پیتزا رو زیاد بریزین. پیتزا رو با حرارت بالا بپزین. میتونید از زیتون سیاه هم استفاده کنید. به مواد پیتزا کمی آویشن اضافه کنید. میتونید از سس پستو هم استفاده کنید.
21. پلو مرغ
مرغ رو با پیاز و ادویه ها تفت میدین و با برنج می پزین. میتونید از کشمش و خلال بادام هم استفاده کنید. مرغ رو قبل از پختن کمی مزه دار کنید. برنج رو آبکش کنید. پلو رو با حرارت ملایم دم کنید. میتونید از زعفران هم در پلو استفاده کنید. کشمش و خلال بادام رو تفت بدین. میتونید از هویج رنده شده هم در پلو استفاده کنید.







مرغ آبپز رو اگه با پوست آبپز کنین خیلی لذیذتر میشه یچیزایی، من همیشه پوستش رو میذارم چون بعد از پخت خیلی نرم تر میمونه. تو کتلت مرغ به جای سیب زمینی میتونین یه کم کدو سبز رنده شده بریزین که هم آب کمتر میگیره هم سبک تر میشه. یه بار سس مرغ برای پاستا رو با پنیر پیتزا مخلوط کردم و عالی شد، اون غلظت خوبی به سس داد خدایی. چند وقت پیش مرغ شکم پر درست کردم و یادم رفت نخ بکشم، تو فر که داغ شد همه مواد از شکمش بیرون ریخت و فقط پوست مرغ موند تو سینی 😂 اون روز فهمیدم که دوختن مرغ چقدر مهمه. برای مرغ گریل همیشه حواست باشه که زیاد حرارت نده وگرنه مثل چوب خشک میشه، من خودم دودستی پای این اشتباه رو امضا کردم.